Beykent Üniversitesi

Yerleşkemize;
- 41 AT - Ayazağa Köyü - Cevizlibağ
- 41 E - Ayazağa Köyü - Kabataş otobüsleri
- Taksim - 4. Levent Metro Hattı sonrası 4. Levent Metro çıkışından kalkan Ayazağa Köyü dolmuşlarıyla ulaşabilirsiniz.

Taksim Yerleşkesi
Sıraselviler, Beyoğlu-İstanbul

Banka Hizmetleri

Şişli Ayazağa Yerleşkemizde; Türk Ekonomi Bankası ATM cihazları 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca Yerleşke alanlarımıza yakın noktalarda pek çok bankanın şube ve ATM’leri bulunmaktadır.

Döviz kurları:     1€ ~ 2.7 TL           1$ ~ 2 TL

İklim

İstanbul'un iklimi, Karadeniz iklimi ile Akdeniz iklimi arasında geçiş özelliği gösteren bir iklimdir, dolayısıyla İstanbul'un iklimi ılımandır.

İstanbul'un yazları sıcak ve nemli; kışları soğuk, yağışlı ve bazen karlıdır. Nem yüzünden, hava sıcak olduğundan daha sıcak; soğuk olduğundan daha soğuk hissedilebilir. Kış aylarındaki ortalama sıcaklık 2 °C ile 9 °C civarındadır ve genelde yağmur ve karla karışık yağmur görülür. Kar da yağar. Kış aylarında bir iki hafta kar yağabilir. Yaz aylarındaki ortalama sıcaklık 18 °C ile 28 °C civarındadır ve genelde yağmur görülür.

En sıcak aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır ve ortalama sıcaklık 23 °C dir, en soğuk aylar da Ocak ve Şubat aylarıdır ve ortalama sıcaklık 5 °C dir. İstanbul'da yılın ortalama sıcaklığı 13,7 derecedir.

Toplam yıllık yağış 843,9 mm dir ve tüm yıl boyunca görülür. Yağışların % 38'i kış % 18'i ilkbahar, % 13'ü yaz, % 31' sonbahar mevsimindedir. Yaz en kuru mevsimdir, ama Akdeniz iklimlerinin aksine kurak mevsim yoktur.

Şu ana kadar en yüksek hava sıcaklığı; 12 Temmuz 2000'de 40.5 °C olarak kaydedilmiştir. En düşük hava sıcaklığı ise; 9 Şubat 1929'da -16.1 °C olarak kaydedilmiştir.

Şehir oldukça rüzgârlıdır; rüzgârın ortalama hızı saatte 17 km dir [Wikipedia İstanbul-İklim].

Yabancı Öğrenciler için Öğrenci Vizesi ve Oturma İzni

Kayıt için öğrenim vizesinin bulunması zorunludur. Öğrenim vizesini adaylar Üniversitemize kayıtlarını tamamladıktan sonra; Üniversitemiz Öğrenci İşlerinden alacakları öğrenci belgesi ve muhasebe birimimizden alacakları ödeme yaptıklarına dair dekont ile birlikte ülkelerindeki (veya en yakın) Türkiye Büyükelçiliği’ne giderek alabilirler.

Üniversiteye yeni kabul edilen lisans ve lisansüstü yabancı öğrenciler, ülkelerindeki en yakın Türk elçiliğinden öğrenim vizesi alırlar. Öğrenciler ülkemize giriş yaptıkları tarihten itibaren bir ay içerisinde öğrenim amaçlı ikamet izni taleplerini ilgili Emniyet Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. İkamet tezkereniz geçerli olduğu sürece, Türkiye’ye girmek için vize almanıza gerek yoktur. İkamet süresi dolanlar, en fazla 15 gün içerisinde ikametlerini uzatmak zorundadırlar. Aksi takdirde yasal işlem uygulanır. Kayıtsız olan, izin alan (kayıt donduran), ilişiği kesilen, kendi isteğiyle ilişik kesen ve mezun olan öğrencilerin listesi her dönem Emniyet Müdürlüğü'ne iletilir ve bu öğrencilerin oturma izni iptal edilir.

Yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nün web sitesi: http://yabancilar.iem.gov.tr/

Detaylı bilgilere Beykent Üniversitesi Uluslararası Etkinlikler Dairesi Başkanlığı sayfalarından erişebilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Şehir Rehberi