Beykent Üniversitesi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
  • 2014 - 2015
  • 2013 - 2014
  • 2012 - 2013
  • 2011 - 2012
  • 2010 - 2011
  • Türkçe
  • English
Beykent Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
  • 2015 - 2016
  • 2014 - 2015
  • 2013 - 2014
  • 2012 - 2013
  • 2011 - 2012

Program Yapısı

Ders Planı

Yarıyıl 1
Kodu
Ders Adı
AKTS
482000000001100
Bilgi Teknolojileri Kullanımı
4
222000000001101
İngilizcede Eleştirel Okuma ve Yazma
4
141000000001101
Akademik ve Sosyal Oryantasyon
1
811000002261101
Mesleki Oryantasyon ve Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
5
345000000001101
Genel İşletme
6
811000000001103
Gıda Bilimi
6
Fakülte Dersleri
4
Yarıyıl 2
Kodu
Ders Adı
AKTS
223000000001101
Türkçe Eleştirel Okuma ve Yazma
4
311034500001202
Örgütsel Davranış
6
811021400001102
Mutfak Yönetimi ve Tasarımı
4
811000000001104
Yiyecek İçecek Hizmetleri
4
811031200001200
Yemek Sosyolojisi ve Antropolojisi
6
811000000001201
Beslenme İlkeleri
6
Yarıyıl 3
Kodu
Ders Adı
AKTS
345081100001203
Restoran Yönetimi ve İşletmeciliği
4
811054100001207
Mutfak Teknikleri I
6
811054100001205
Gıda Teknolojisi I
5
811072000001201
Gıda Hijyeni
5
810081103401201
Turizm Endüstrisine Giriş
6
Yetkinlik Tamamlayıcı Dersler
4
Yarıyıl 4
Kodu
Ders Adı
AKTS
224031300001101
Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi ve Modern Türkiye nin Oluşumu
4
811054100001208
Mutfak Teknikleri II
6
811054100001206
Gıda Teknolojisi II
5
811000000001200
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Araştırma Yöntemleri
5
811000000001202
Gıda Mevzuatı
6
Fakülte Dersleri
4
Yarıyıl 5
Kodu
Ders Adı
AKTS
811031200001305
Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları
6
811000000001304
Unlu Mamul Üretimi
6
811044200001301
Gıda Katkı Maddeleri
6
Yetkinlik Tamamlayıcı Dersler
4
Fakülte Dersleri
4
Fakülte Dersleri
4
Yarıyıl 6
Kodu
Ders Adı
AKTS
811000000001303
Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri
6
811000000001306
Mönü Planlama ve Servis Teknikleri
6
811044200001308
Gıda Toksikolojisi
5
310081100001302
Yemek Kültürü ve İletişim
4
Yetkinlik Tamamlayıcı Dersler
4
Programın Uzmanlık Dersleri
5
Yarıyıl 7
Kodu
Ders Adı
AKTS
811000000001403
Yiyecek İşletmesi Tasarım Projesi
6
Yetkinlik Tamamlayıcı Dersler
4
Programın Uzmanlık Dersleri
5
Programın Uzmanlık Dersleri
5
Programın Uzmanlık Dersleri
5
Programın Uzmanlık Dersleri
5
Yarıyıl 8
Kodu
Ders Adı
AKTS
100000000001403
Staj
15
811000000001402
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bitirme Çalışması
7
Yetkinlik Tamamlayıcı Dersler
4
Yetkinlik Tamamlayıcı Dersler
4
Programın Uzmanlık Dersleri
Kodu
Ders Adı
AKTS
342000000001411
Hizmet Pazarlaması
5
811000000001310
Dünya Mutfakları I
5
811000000001401
Dünya Mutfakları II
5
811054100001409
Pasta ve Tatlı Üretimi
5
811000000001405
İçki Kültürü ve ޞarap Bilimi
5
Fakülte Dersleri
Kodu
Ders Adı
AKTS
310000000001128
Küreselleşme
4
811034503111301
Hizmet Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi
4
811034400001202
Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü
4
811034400001101
Turizm İşletmeleri Muhasebesi
4
Yetkinlik Tamamlayıcı Dersler
Kodu
Ders Adı
AKTS
310000000001203
Modernite ve Tüketim Toplumu
4
380034000001312
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hukuku
4
345000000001390
Kalite Yönetim Sistemleri ve Standartları
4
320000000001107
Genel İletişim
4
345000000001418
Proje Yönetimi
4
345000000001103
Girişimcilik
4